Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Η μάχη των χρεών στο...«κόκκινο»


  Στις 20 Νοεμβρίου είναι η πιο κρίσιμη μέρα για την ΑΕΛ στη μάχη των χρεών και την εισαγωγή της στον πτωχευτικό κώδικα καθώς όλα φθάνουν στο... «κόκκινο» μια και η λαρισινή ομάδα θα υποστηρίξει ότι με βάση γνωμάτευση της ΟΥΕΦΑ που αφορά σε χρέη της Σανταντέρ προς παίκτη ότι όποια χώρα έχει πτωχευτικό κώδικα οι ομάδες μπορούν να υπαχθούν σ'αυτόν.
  Αντίθετη δείχνει σύμφωνα με διαρροές της η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που υποστηρίζει ότι δεν μπορούν να υπαχθούν στον πτωχευτικό κώδικα τα χρέη των ποδοσφαιριστών επειδή πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο,τουλάχιστον σε ότι αφορά στα χρέη σε παίκτες και προπονητές,τα οποία εντάσσονται στο κανονιστικό δίκαιο του ποδοσφαίρου.Αυτά είναι που πρώτιστα ενδιαφέρουν τα ποδοσφαιρικά όργανα.Από κει και πέρα,για τα όποια πιθανά λοιπά χρέη οποιαδήποτε ομάδας (π.χ. προς το Δημόσιο),σαφέστατα και μετράει η θέση της πολιτείας και φυσικά της τακτικής δικαιοσύνης.
Πάντως αν η ΑΕΛ δικαιωθεί δημιουργεί ένα δεδικασμένο που θα ωφελήσει και τον Άρη (έκανε την ίδια αίτηση).
  Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΛ και ο μεγαλομέτοχος της κ. Κωστής Πηλαδάκης με την κίνηση που έχουν κάνει κέρδισαν σημαντικό χρόνο και δεν αποκλείεται να κερδίσουν και άλλο καθώς η Ένωση Δικαστών έχει προκηρύξει απεργία για τις 20 Νοεμβρίου ενώ δεν αποκλείεται να συνεχίσουν την απεργία τους και οι δικηγόροι η οποία τελειώνει στις 15 Νοεμβρίου.
  Από τα χρέη που υπάρχουν στην αίτηση της ΑΕΛ το πιο δύσκολο να ρυθμιστεί είναι αυτό στον Φαμπιάν Κανόμπιο καθώς οι υπόλοιποι παίκτες έχουν σχεδόν συναινέσει και συμφώνησαν με διακανονισμό που τους πρότεινε η ΠΑΕ ΑΕΛ.
Το θέμα θα έχει συνέχεια και ενδιαφέρον αλλά τουλάχιστον για μερικές μέρες θα υπάρχει ηρεμία.

Πηγή: Ελευθερία (Συντάκτης:Σωτ.Κέλλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!