Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Βήματα σταθερά...


  Η ΑΕΛ μετά τις επτά πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας βρίσκεται στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα και αυτό που κάνει εντύπωση είναι η σταθερότητα που υπάρχει και η διαρκής βελτίωση που δίνει την εγγύηση παρά τα οικονομικά προβλήματα ότι θα διεκδικήσει άνοδο στη Σούπερ Λίγκα.
  Η φετινή ΑΕΛ που έκανε «κούρεμα» του προϋπολογισμού με παίκτες που έχουν συμβόλαια πολύ μικρότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά (όσο κόστιζε πέρυσι ένας αμυντικός φέτος παίρνει όλη η άμυνα,βασικοί και αναπληρωματικοί...) καταφέρνει και δείχνει αξιοπιστία και προπαντός δείχνει ότι η ομάδα γίνεται οικογένεια (ακόμα και ο Τσιμπάμπα προσαρμόστηκε) όπως παλιά και αυτό είναι το μεγάλο μυστικό του τεχνικού Μιχάλη Ζιώγα και των ποδοσφαιριστών του.
  Μια γκρίνια υπάρχει (για κάποιες καθυστερήσεις στις καταβολές χρημάτων,αλλά πού δεν υπάρχει με δεδομένη την οικονομική κρίση που διανύουμε;),αλλά αυτή ξεπερνιέται μια και οι περισσότεροι παίκτες δείχνουν να βάζουν πάνω απ'όλα τη φιλοδοξία τους για διάκριση και μετά το οικονομικό.
  Η άμυνα που στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος «πελαγοδρομούσε» δείχνει τώρα να κάνει δύσκολα το λάθος (και στη Πάτρα με αντίπαλο την Παναχαϊκή,1-1,ένα έκανε και το «πλήρωσε») και με τέσσερις ουσιαστικά παίκτες μέχρι τώρα τα πάει καλά ενώ υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.
Αυτή που δείχνει να έχει περισσότερες λύσεις είναι η μεσαία γραμμή.
  Στα αμυντικά χαφ υπάρχει η ηγεμονική παρουσία του Νεμπεγλέρα και την θέση δίπλα του τη βγάζουν μέχρι τώρα και ο Τσιάρας με τον Καρανίκα (ποσά χρόνια είχαμε να δούμε ταλέντα να προωθούνται;). Υπάρχουν και άλλοι έτοιμοι να αγωνιστούν όπως ο Χατζής και ο Πότσι.
Στα πλαγιά ο Ζιώγας έχει πρόβλημα ποιόν να αφήσει εκτός...Τον Χασομέρη,τον Ζεκίνια,τον Δεινόπαπα ή τον Φρανκού; Το γεγονός ότι δεν πάει καλά ο Πόνσε του δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί κεντρικό τον Ζεκίνια αλλά αν αποκτηθεί παίκτης τον Ιανουάριο θα υπάρξει μεγαλύτερος ανταγωνισμός.
  Στη επίθεση αυτή τη στιγμή τη θέση του Τσιγκα που την κέρδισε δίκαια με την μαχητικότητα του έχει πάρει ο Τσιμπάμπα που αρχικά έπαιζε στα πλαγιά.Υπάρχει και ο Ζουρούδης...
Γενικά η ομάδα αξιοποιεί το έμψυχο δυναμικό που υπάρχει και τώρα θα καλείται ο Ζιωγας να διαχειριστεί και τις φυσιολογικές απώλειες από τραυματισμούς και τιμωρίες καθώς ήδη αρκετοί παίκτες είναι στο όριο των κίτρινων καρτών.
Οι ομάδες που θα αποδείξουν ότι έχουν μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο και δεν έχουν και οικονομικά προβλήματα,αυτές θα πρωταγωνιστήσουν.
  Η ΑΕΛ δείχνει να μπορεί ενώ «προπύργιο» πλέον έχει γίνει το Ael fc arena όπου οι «βυσσινί» σε τρία παιχνίδια μετράνε τρεις νίκες και τώρα έρχεται ο Θρασύβουλος την ερχόμενη Κυριακή.
Αποδείχθηκε και χθες ότι δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι,ούτε φαβορί για άνοδο.Οι ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν θα πρέπει να έχουν διάρκεια,καλή φυσική κατάσταση και αγωνιστική πειθαρχία σε έναν μαραθώνιο που θα τελειώσει αρχές Ιουνίου ενώ μπορεί να παίξει η κάθε ομάδα μέχρι και τέλη Ιουνίου.
  Παράλληλα η ΑΕΛ έχει και υποχρεώσεις στο κύπελλο Ελλάδας καθώς τέλη Νοεμβρίου αντιμετωπίζει σε διπλά παιχνίδια τον Αστέρα Τρίπολης που φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατός.

Πηγή: Ελευθερία (Συντάκτης: Σωτ.Κέλλας)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!