Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Τέλης Γκούμας:«Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης»



ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΤΕΛΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣ


Απάντηση σε επίκαιρα ερωτήματα όπως για το γεγονός ότι για 5η συνεχόμενη αγωνιστική δεν έχει οριστεί Λαρισαίος διαιτητής στη Β’ Εθνική, αλλά και στις καταγγελίες του μέλους του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ, Μιχάλη Παπαγεωργίου περί φασιστικής συμπεριφοράς και εσκεμμένων κινήσεων με στόχο τη χειραγώγηση της διαιτησίας ενόψει των εκλογών του καλοκαιριού αλλά και για τις αιχμές που άφησε για την σύνθεση της Πειθαρχικής Επιτροπής, έδωσε ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας, Τέλης Γκούμας. Ο κ. Γκούμας «φωτογράφησε» ως βασικό υπεύθυνο για τα περί διαιτησίας τον προκάτοχό του κ. Νταβαρούκα και χαρακτήρισε νομικό ολίσθημα τα όσα υποστήριξε ο κ. Παπαγεωργίου. Παράλληλα αναφερόμενος στις σχέσεις ΕΠΣΛ-ΕΠΟ τόνισε θα ξεκινήσει μια προσπάθεια αποκατάστασης του προβλήματος για το οποίο αποκλειστικός υπεύθυνος όπως επισήμανε είναι ο κ. Νταβαρούκας.
-Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι για 5η συνεχόμενη αγωνιστική δεν έχει οριστεί Λαρισαίος διαιτητής στη Β’ Εθνική;
«Από δω και πέρα θα χρησιμοποιηθούν».
-Πιστεύετε ότι αυτό έχει να κάνει με τις πρόσφατες εκλογές στην ΕΠΟ και τη στάση που κράτησε η ΕΠΣΛ;
«Όχι, δεν πιστεύω ότι τίθεται τέτοιο θέμα και αν συμβαίνει κάτι τέτοιο είναι λυπηρό φαινόμενο για το οποίο ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο πρώην πρόεδρος της ΕΔ/ΕΠΣΛ ο οποίος διαχώρισε τη θέση του και προσπαθεί εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του να αποκομίσει προσωπικό όφελος, προφανώς να οριστεί παρατηρητής σε κάποιον αγώνα».
-Το ρωτάω αυτό γιατί εσείς στηρίξατε τον κ. Γκαγκάτση, ενώ εξελέγη ο κ. Σαρρής.
«Τι σημασία έχει αυτό. Οι εκλογές τελείωσαν και όπως δήλωσε ο κ. Σαρρής είναι πρόεδρος όλων των Ενώσεων. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα μεταβώ προσωπικά στην Αθήνα και θα ξεκινήσω τη διαδικασία αποκατάστασης των σχέσεων. Δεν ήταν ποτέ από την πλευρά μας κακές. Το πρόβλημα το δημιούργησε αποκλειστικά ο κ. Νταβαρούκας γιατί αυτός ήταν που διαφοροποιήθηκε, αυτός πήγε στη δεύτερη γραμμή, αυτός οδήγησε τους διαιτητές απέναντι ενώ η ΕΠΣΛ ήταν μαζί».
-Ο κ. Νταβαρούκας στήριξε τη νικήτρια παράταξη και όχι τους ηττημένους...
«Το να πας με τους νικητές είναι το πιο εύκολο πράγμα. Και ’γω ήξερα τρεις μέρες πριν τις εκλογές ποιος θα εκλεγεί. Αλίμονο αν κάθε φορά που ξέρουμε ποιος θα εκλεγεί τρέχουμε από πίσω του.
Θέλω να τονίσω ότι σε αυτές τις εκλογές η διοίκηση Γρηγορίου αντιπολιτευόταν την πολιτική του κ. Πιλάβιου. Εμείς με τον κ. Σαρρή δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Σεβαστή η ψήφος των Ενώσεων, είμαστε δίπλα και στηρίζουμε όπως οφείλουμε να στηρίζουμε τον πρόεδρο της ΕΠΟ»
-Και γιατί δεν τον ψηφίσατε αφού λέτε τώρα ότι τον στηρίζετε;
«Όπως τόνισα αντιπολιτευόμασταν τον κ. Πιλάβιο. Ο κ. Σαρρής δεν μας είχε δείξει δείγματα ότι αντιπολιτεύονταν κι αυτός τον κ. Πιλάβιο ή ότι κάνει κάτι διαφορετικό».
-Αυτό μήπως είναι μία κίνηση ελιγμού από την πλευρά σας για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με την ΕΠΟ;
«Όχι δεν είναι κίνηση ελιγμού είναι η πραγματικότητα. Δεν έχουμε κάτι να χωρίσουμε με τον κ. Σαρρή».
-Ναι, αλλά έχουμε 5 αγωνιστικές χωρίς διαιτητή στη Β’ Εθνική...
«Πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα. Από δω και πέρα θα κριθούν πολλά πράγματα. Είναι 850 αγώνες στη Β’ Εθνική να γίνουν».
-Πρόσφατα το μέλος της διοίκησης της ΕΠΣΛ κ. Παπαγεωργίου κατήγγειλε ότι η αλλαγή στην προεδρεία της ΕΔ έγινε με φασιστικό τρόπο. Πώς το σχολιάζετε;
«Το να κάνουμε αντιπολίτευση μόνο και μόνο για να κάνουμε αντιπολίτευση επειδή μπαίνουμε σε προεκλογική χρονιά είναι κάτι που θα υπάρχει από δω και πέρα. Αν καθόμαστε και απαντάμε σε καθέναν οτιδήποτε θα χάσουμε την ουσία. Ο κ. Παπαγεωργίου ξαφνικά θυμήθηκε ότι έγινε φίλος με τον κ. Νταβαρούκα. Αυτοί είναι προεκλογικοί ελιγμοί. Ξέρουν τα σωματεία και έχουν απαντήσει».
-Κατήγγειλε επίσης ότι αυτή η αλλαγή στην προεδρεία της ΕΔ ήταν εσκεμμένη ενέργεια με στόχο να χειραγωγήσετε τη διαιτησία ενόψει των εκλογών.
«Αυτό μου θυμίζει το φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Μήπως ο κ. Παπαγεωργίου ξέχασε ότι ο κ. Νταβαρούκας προέρχεται από μας. Από τη δική μας παράταξη. Εγώ είμαι τόσο καθαρός που κανένας δεν μπορεί να μου προσάψει κάτι εν αντιθέσει με κάποιους άλλους που έχουν πάρα πολλά να τους προσάψουν τα σωματεία για τα δεινά τόσων χρόνων που είναι στο ποδόσφαιρο και θυμούνται κάθε φορά προεκλογικά ότι υπάρχουν στο ποδόσφαιρο».
-Σχετικά με την Πειθαρχική Επιτροπή, υφίσταται θέμα ή όχι;
«Με λύπη διαπίστωσα ότι ο κ. Παπαγεωργίου αν και νομικός δεν έχει μεταφράσει σωστά το καταστατικό το οποίο αναφέρει ρητά ότι οι Πειθαρχικές Επιτροπές αποτελούνται από δύο νομικούς και όχι από δικαστικούς. Δικαστικοί προβλέπονται για την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Είναι ατόπημα και νομικό ολίσθημα. Πιστεύω ότι στην ταραχή τους για να αντιπολιτευθούν χρησιμοποιούν κάθε μέσο. Και επειδή ετέθη θέμα για τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής να μην παρίστανται στα διοικητικά συμβούλια θέλω να πω ότι και εδώ πάλι πέφτει σε νομικό ολίσθημα καθώς όπως αναφέρεται ρητά τα διοικητικά συμβούλια της Ενώσεως είναι μεν κλειστά αλλά με απόφαση του Δ.Σ. μπορεί να παρευρεθεί οποιοσδήποτε τρίτος και να παρακολουθήσει τη διαδικασία».
Πηγή: Ελευθερία (Συντάκτης:Άρης Γκουτρουμάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!