Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Αυτοί οι Νέοι είναι.... ωραίοι



ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ «ΒΥΣΣΙΝΙ» ΦΟΥΡΝΙΑ ΣΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (2-0)

*ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΑΕΛ ΠΕΤΥΧΑΝ Ο ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ (15΄) ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ (60΄) ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΟΚΑΡΙ ΣΤΟ 18΄


Ιδανικό ξεκίνημα έκαναν χθες το μεσημέρι οι Νέοι της ΑΕΛ, κερδίζοντας στην πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωταθλήματος τη Νίκη Βόλου στο αθλητικό κέντρο των Δένδρων, με σκορ 2-0
Οι «βυσσινί» του Κώστα Τσώτσου έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα με την αγωνιστική τους παρουσία και οι φιλότιμες προσπάθειες που κατέβαλαν ικανοποίησαν τόσο τους φιλάθλους που επέλεξαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα σε μια ηλιόλουστη ημέρα, όσο και τον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα που είδε τους νεαρούς παίκτες να παίζουν σοβαρά, δυνατά και πειθαρχημένα, δείχνοντας ότι μέσα από τη δουλειά και την υπομονή, θα τους δοθεί η ευκαιρία για να κάνουν και το βήμα παραπάνω που ονειρεύονται.
Με τους Παπαϊωάννου, Κρητικό και Γκαλίτσιο στη σύνθεσή τους οι Νέοι της ΑΕΛ από τη αρχή έδειξαν τις προθέσεις τους και παίζοντας με την μπάλα κάτω και δοκιμάζοντας κάθετες μπαλιές βγήκαν πολλές φορές απέναντι από τον γκολκίπερ της Νίκης Βόλου Κεφαλά, που πραγματοποίησε πολλές σωτήριες επεμβάσεις, ενώ είχε και σύμμαχο την τύχη, σε ορισμένες περιπτώσεις.
Από την άλλη πλευρά ο Μάλτζαρης δεν πιέστηκε καθόλου και ήταν απλός θεατής της αναμέτρησης.
ΠΡΩΤΗ ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ
Μόλις στο 6ο λεπτό η ΑΕΛ δημιούργησε την πρώτη της σπουδαία ευκαιρία. Από αριστερά ο Παπαϊωάννου έκανε ωραία ατομική προσπάθεια και την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Κρητικό που σούταρε πάνω στα σώματα αμυντικών, η μπάλα κατέληξε στον Τσιλούλη οποίος δοκίμασε το σουτ, στέλνοντας όμως την μπάλα
άουτ
1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Η ΑΕΛ που συνεχώς βρισκόταν στην επίθεση, βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 15΄. Ο Θωμάς Τσιρογιάννης στην προέκταση της μεγάλης περιοχής και σχεδόν πάνω στην γραμμή του πλάγιου, εκτέλεσε με το δεξί και φαλτσαριστά το φάουλ, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τον Κεφαλά που δεν κατάφερε να αντιδράσει και έγινε έτσι το 1-0, με το θαυμάσιο αυτό γκολ.
ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Τρία λεπτά αργότερα στο 18΄, η ΑΕΛ άγγιξε και το δεύτερο γκολ, αλλά η κεφαλιά του Κρητικού σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 22΄ο Σενκά δοκίμασε από μακριά το σουτ, αλλά ο Κεφαλάς μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 38’ ο Τσιρογιάννης και πάλι εκτέλεσε φάουλ, ο τερματοφύλακας της Νίκης απέκρουσε και ο Παπαϊωάννου που πήρε το ριμπάουντ πριν σκοράρει είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ. Το εντυπωσιακό πρώτο ημίχρονο έκλεισε με μία ακόμη διπλή σπουδαία ευκαιρία για τη λαρισινή ομάδα, στο 43ο λεπτό. Ο Κρητικός μπήκε από αριστερά και βρήκε τον Γαρυφαλλόπουλο, αυτός με ωραία κίνηση του σώματός του απέφυγε τους αντιπάλους του, αλλά σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Νίκης, το ριμπάουντ που πήρε ο δραστήριος Γιάννης Παπαϊωάννου, όμως και πάλι ο Κεφαλάς απέτρεψε το 0-2.
ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
Την ίδια εικόνα όπως στο πρώτο ημίχρονο είχαμε και στην επανάληψη, με τους «βυσσινί» σε ρυθμό ρελαντί να έχουν το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο και παίζοντας πλέον από τα πλάγια, με δύο πολύ επιθετικά μπακ (Καλφούντζος και Καραθανάσης) να συνεχίσουν να δημιουργούν τις φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Στο 47΄ ο Τσιλούλης δοκίμασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Κεφαλάς με υπερπροσπάθεια έδιωξε τον κίνδυνο.
Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΤΟ 2-0
Ένα τέταρτο μετά το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στο 60΄, οι παίκτες της ΑΕΛ «σφράγισαν» τη νίκη τους.
Ο Καραθανάσης από αριστερά έκανε πολύ ωραία σέντρα, επήλθε σύγχυση στην αντίπαλη περιοχή και ο Τάσος Κρητικός από κοντά σημείωσε το 2-0.
Επίσης ο ίδιος παίκτης στο 79΄ με κοντινό πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει για μια ακόμη φορά τον γκολκίπερ της Νίκης Βόλου που πάνω στη γραμμή μπλόκαρε την μπάλα.
Η Νίκη Βόλου απλά στα τελευταία λεπτά έκανε αισθητή την παρουσία της δυο φορές, μια με τον Μαλακασιώτη στο 78΄ και μια με τον Ποτόμι στο 86΄που σούταραν αλλά ο Μάλτζαρης με σωστές επεμβάσεις, διατήρησε ανέπαφη την εστία του.
Γενικά μπορούμε να πούμε ότι η ομάδα Νέων της ΑΕΛ πολύ κεφάτη και σοβαρή με όλους τους παίκτες να δείχνουν πολύ καλά στοιχεία, κέρδισε τη Νίκη Βόλου αλλά και τις εντυπώσεις παράλληλα, στην πρεμιέρα ενός πρωταθλήματος που θα έχει ενδιαφέρον όπως φαίνεται.
Τον αγώνα διηύθυνε με επιτυχία ο κ. Τσιτσανούδης που είχε βοηθούς τους κ. Τσιτσιρίκο και Κουμερτά.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΑΕΛ(Κώστας Τσώτσος): Μάλτζαρης, Καλφούντζος, Κορομηλάς, Γκαλίτσιος, Καραθανάσης (83’ Περδίκης), Σενκά, Τσιλούλης, Τσιρογιάννης (79’ Κανταρίνος), Κρητικός, Παπαϊωάννου, Γαρυφαλλόπουλος (63’ Καμπέρης)
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ(Παναγιώτης Παπαρρίζος): Κεφαλάς, Ποτόμι, Αγγελής, Χασιώτης, Τζανετόπουλος, Αλεξανδρής (82’ Χατζησταμάτης), Καρακώστας, Παναγιώτου (46’ Φέζο), Μπλούχος, Ζαρίφης (46’ Μαλακασιώτης), Γεωργατζής
*Τον αγώνα παρακολούθησε από την κερκίδα ο τεχνικός της ΑΕΛ Μιχάλης Ζιώγας, παρέα με τον γενικό αρχηγό της ομάδας Δημήτρη Τσακμακίδη στο πρώτο ημίχρονο και με τον Κώστα Νάκη, στην επανάληψη. Επίσης είδαν το πρώτο ημίχρονο και παίκτες της επαγγελματικής ομάδας, που παρέμειναν στα Δένδρα μετά την πρωινή προπόνηση (Δημόπουλος, Σκούπρας, Τσιάρας, Τσιμπάμπα, Γκοντά).
*Στις κερκίδες εθεάθησαν επίσης ο πρώην διοικητικός και μέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ Γιώργος Καντώνιας, μαζί με τους Γιάννη Γκαλίτσιο, Θανάση Τσώτσο.
Ο κ. Καντώνιας που ήταν με τον γιο του Αλέξανδρο στο τέλος συνεχάρη τον φίλο του προπονητή των Νέων της ΑΕΛ Κώστα Τσώτσο, για το άψογο κοουτσάρισμα, το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα, ευχόμενος στη συνέχεια να έρθουν κι άλλες νίκες στο πρωτάθλημα.
*Στο γήπεδο και ο Ενωσιακός προπονητής Μάκης Αλεξούδης, ενώ είδαμε και τον τεχνικό του Τυρνάβου 2005 Τάσο Μπεριτζά
*Χρέη παρατηρητή εκτελούσε ο φίλος του Μιχάλη Ζιώγα Θανάσης Μιχαλούλης, ενώ γιατρός αγώνα ήταν ο Γιώργος Λυσσόβας.
*Παρών στα Δένδρα και ο Γιώργος Ζορμπάς, ο οποίος ευχαρίστησε με δήλωση την ΠΑΕ ΑΕΛ για την εμπιστοσύνη που έδειξε όλα αυτά τα χρόνια στο προσωπό του, ευχόμενος πάντα επιτυχίες στην ομάδα.

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΩΤΣΟΣ:
Καλό ποδόσφαιρο και σοβαρότητα

Ασφαλώς ευχαριστημένος έμεινε και ο τεχνικός την ομάδας Νέων Κώστας Τσώτσος, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια τα παιδιά διότι απέδωσαν κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο και κατέκτησαν δίκαια το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Ευχαριστούμε τον Μιχάλη Ζιώγα και τον Μίμη Τσακμακίδη από την ΠΑΕ όπως επίσης τους ποδοσφαιριστές της επαγγελματικής ομάδας που μετά την προπόνηση έμειναν για το παιχνίδι και αυτό δείχνει ότι όλοι αποτελούμε μια μεγάλη οικογένεια, που θέλουμε πάντα το καλό της ομάδας.
Ακόμη ευχαριστούμε και τον κόσμο που ήρθε για να μας δει και τους θέλουμε κοντά μας, όλη την σεζόν. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά, έχουμε πολλά να διορθώσουμε και αυτό που προέχει να γινόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι, καλύτεροι».
Πηγή: Ελευθερία (Συντάκτης:Χρ.Αρχοντούλης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!